29 Kasım 2012 Perşembe

sanmalar

Nasıl olur biliyor musun? "Konuşmayacağım" artık dersin. Dersin bunu, sadece dersin ama...Konuşursun. "Artık aramayacağım" dersin. Bir süre aramazsın, sadece bir süre ama...Sonra ararsın. "Bitti artık" bile dersin. Kafanda bile bitirirsin hatta...Ama bitmez. Neden bitmez biliyor musun?

Kafanda biten kalbinde bitmediği için bitmez. Konuşmadığın zaman hiçbir şeyin düzelmediğini gördüğün için bitmez. Aramadığın zaman ruhun daraldığı için bitmez. O anlamsız gururunun ondan daha önemli olmadığını anladığın için bitmez. Bitmez işte!..Ne yaparsan yap bitmez. Bittiğini sanırsın, "bitti bu sefer" dersin ama bitmez. Bir yerlerde bir şekilde çıkar karşına. O zaman anlarsın ki bitmemiş, o zaman anlarsın ki bitmeyecek!..

Ne olursa olsun bitmez. Biter sanma, biten olmadı hiç... Nasıl bitebilir ki, nasıl silebilirsin ki onu? O gülüşü, o bakışı silemezsin. Sadece hayat, size yaşamı daha katlanabilir kılmak için yeni alışkanlıklar kazandırır. O kadar.                                                                                                                         Hakan Altay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder